Mazda roept meer dan 500.000 auto’s terug

De Japanse autofabrikant Mazda roept wereldwijd meer dan een half miljoen auto’s terug vanwege technische problemen. Het gaat om de modellen Mazda3 en Mazda5 uit de bouwjaren 2007 en 2008.

In Nederland gaat het om 335 Mazda3’s en 1001 Mazda5’s. In totaal moeten in Europa en Australië bijna 300.000 auto’s terug naar de dealer. Gisteren werd al bekend dat er in de VS en China bij elkaar 220.000 wagens terug naar de garage moeten.

Bij de modellen kan de stuurbekrachtiging wegvallen terwijl de auto rijdt. Mazda benadrukt dat de auto bestuurbaar blijft, maar de kans op een ongeluk wordt groter, omdat de auto veel zwaarder stuurt dan normaal.

Het mankement wordt veroorzaakt door roestdeeltjes die kunnen ontstaan in het hydraulische stuursysteem. Als die loskomen, zal het systeem zichzelf uitschakelen om oververhitting te voorkomen.

Mazda was al twee jaar op de hoogte van het probleem, maar omdat het tot nu toe weinig voorkwam, werd besloten alleen dealers in te lichten zodat zij het konden verhelpen bij controles. Omdat er nu vaker defecten werden gemeld, is besloten alle auto’s terug te roepen.

De terugroepactie is de grootste ooit van het bedrijf.

Bron: www.nos.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *