Oss geeft fout toe: nieuw korfbalveld dwars door voetbalveld was niet slim

In de gemeente Oss is een goedbedoeld initiatief uitgelopen op een knullige fout. Twee kinderen vroegen om een korfbalveld en de gemeente ging daar snel mee aan de slag. Te snel, want het veld is dwars door een voetbalveld aangelegd. De gemeente beseft dat dat niet zo handig was en gaat het veld verplaatsen, meldt Omroep Brabant.

Buurtbewoners maakten zich zorgen over de veiligheid van de twee overlappende velden. Zo kan het gebeuren dat voetballers bij het oversteken van het veld tegen een korfbalpaal botsen.

Daarom wordt het gloednieuwe korfbalveld alweer verplaatst. Zeer waarschijnlijk komt het naast het voetbalveld te liggen, bevestigt een gemeentewoordvoerder dinsdag aan NU.nl. Maar de gemeente wil eerst in gesprek met buurtbewoners.

“We gingen aan de slag nadat twee kinderen een brief stuurden. Achteraf kan je vaststellen dat we dit iets te voortvarend hebben gedaan. Buurtbewoners waren hier niet zo blij mee”, zegt een woordvoerder van de gemeente tegen Omroep Brabant.

De gemeente kan niet zeggen hoeveel de aanleg van het veld én de verhuizing gaan kosten. Ook is niet duidelijk waarom ervoor is gekozen om het veld dwars door het voetbalveld aan te leggen.

Bron: www.nu.nl (28-02-2023)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *